Szex a túlélésért

Vágólapra másolva!
Heti háromszori intim együttlét lenne a hosszú élet titka? Sokak szakember szerint, ha minimum heti kétszer-háromszor él valaki szexuális életet, csökken a szívproblémák, a merevedési zavarok, az infarktus és a cukorbetegség kockázata.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Wt9w1F1eXXs6nZX3
Vágólapra másolva!

Dr. Tóth Emese szexológussal a magyarok egészségügyi helyzetének és szexuális aktivitásának kapcsolatáról beszélgettünk: "A szexuális leépülés jóval hamarabb bekövetkezik manapság, mint fizikailag indokolt lenne. Az emberek elhiszik, hogy már nem való nekik a romantikázás és teljesen normális, hogy már nem élnek annyi nemi életet." Pedig a nemi aktivitás akár még idősebb korban is könnyen fenntartható akkor, ha megpróbálunk nyugodt életet élni és sokat mozgunk.

Az szexuális élet zavarai megelőzik az összes egészségügyi problémát. Az első lépcsőfok, amikor az intim együttlétek száma csökken, a szervezet elkezd tunyulni. Az utolsó pedig amikor már konkrét betegek, például merevedési zavar vagy impotencia miatt fordulnak orvoshoz a páciensek.
Természetesen nehezebb megoldani a heti háromszori intim együttlétet, ha nincs társunk. De ha ránk talál a szerelem, akkor fontos, hogy megelőzzük az esetleges szexuális leépülést, hiszen ne feledjük, a testi szerelem az egészségünket is szolgálhatja.


http://mkod.hu/test/voting/?id=197

Ha szeretnél többet megtudni a témáról, nézze meg a LIFE Magazin riportját!