Vivicittá - vasárnapi mozgolódás

Vágólapra másolva!
A futásfüggőknek jó hír, hogy vasárnap kerül megrendezésre a Vivicittá városvédő futás. Az egész heti rossz idő után végre irány a friss levegő és egy jó kis endorfindömping a futásnak köszönhetően. 
Vágólapra másolva!

A Vivicitta városvédő futást eredetileg az olaszok fejéből pattant ki 1984-ben. A gyönyörű, de zsúfolt és lassan lakhatatlanná való történelmi városaik lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire, mindezt az egészséges életmóddal ötvözve. Az első két év sikere után nem csak Budapest, hanem 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon is bekapcsolódott a sorozatba. Mára a futók körében világszerte ismert és elismert esemény a Vivicittá, ahol a gyakorlott futók mellett minden mozogni vágyó megtalálja a neki való távot és együtt ünnepelheti a tavaszt, a mozgást, a várost több ezer társával. Az itthoni verzió szervezői sem az íróasztal mögül válnak szép eszmények képviselőivé, hanem ő maguk is tornacipőt húznak.


A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy tavaly szinte 11 900 ember vett részt az örömfutásban, és 2010-ben is hasonló lelkesedésre számítanak. A LifeMagazin stábja természetesen ott lesz, Söreghy Zitával és Csák Tomival az élen. Mivel Zita főleg aerobicban szokta kiélni mozgás iránti fékezhetetlen vágyát, ezért a vasárnapi futásnak nem szeretett volna felkészületlenül nekivágni. Zita éppen egy fitneszteremben edzett, mikor sikerült interjút készíteni vele: "Három hónap szükséges ahhoz, hogy felkészüljön az ember egy futóversenyre, de nagyon fontos a fokozatosság. Nem lehet a legelején elkezdeni nagyon gyors tempóval. Először gyaloglás, aztán kocogás, és mindig egyre több időt bírunk."


Csák Tamás ugyan mindennap megfordul az edzőteremben, és talán nincs olyan sporteszköz, amit nem hódított volna meg, de a futás mégis valahogy kimaradt az életéből. Most vasárnap azonban a leghosszabb távon, 12 km-en indul, mint futó-riporter. Tehát ha igazi kihívásokat, kellemes családi programot keresel, és szeretnél találkozni velünk, ünnepeljük együtt a tavaszt, a mozgást, a várost! És ha esetleg 12 vagy 6,5 km-es távon benne leszel az első háromban, értékes ajándékcsomagokra is számíthatsz.