Sütő Enikő őszintén...

Vágólapra másolva!
Amikor a test kiveti magából a magzatot. Minden kismama rémálma. Valaki számára azonban a rémálom maga a valóság. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=WPsItBr5NN0LYwlp
Vágólapra másolva!

A terhesség első három hónapja mindig a legveszélyesebb időszak mind az anya, mind a baba számára. A statisztikák szerint jelenleg minden negyedik terhesség végződik vetéléssel. Ugyanakkor bármilyen óvatos és figyelmes a kismama, a vetélések többsége külső körülményektől függetlenül következik be.

Sütő Enikő egy sikeres nő, sokan azt hinnék, egy olyan valaki, akit az élet a tenyerén hordoz. Talán senki sem gondolta volna, hányszor kapta a legnagyobb pofont a sorstól, hányszor veszítette el azt, amire a legjobban vágyott, a kisbabáját. "Szeretném, ha valaki átkarolná a nyakam és azt mondaná, hogy mama, de ezzel nem fájdítom a szívem nap, mint nap."tört elő az őszinte vallomás Enikőből, miközben az anyaságról beszélt.
A vetélés kockázatát növelheti az alkohol- és drogfogyasztás, a dohányzás, hüvelyi fertőzések, magas láz, genetikai tényezők, illetve a kismama kora, de mindezeken a fizikai tényezőkön túl, óriási szerepe van a pszichének. Enikő szerint például nála a sorscsapás kulcsa a félelmeiben rejlik, féltette a születendő babát.

A gyászra egy magzat elvesztésekor szükség van, vallotta Nagy Judit pszichológus. Enikő túlélési stratégiája azonban a belenyugvás. "Egy pontig megteszek mindent, hogy ez megtörténjen, de hogyha az én életem nem arról szól, tudomásul kell vennem."

Ha szeretnéd megnézni Sütő Enikő megrázó vallomását, akkor nézd meg a LIFE magazinban!