Gyereket akarok bármi áron - pillanatkép egy örökbefogadásról

Vágólapra másolva!
Ketyeg az a bizonyos biológiai óra, és bekattan, hogy gyereket akarsz. Próbálkoztok, de nem jön össze, lombikprogram, hormonkezelés kipróbáltok mindent, de hasztalanul. Egy idő után már az örökbefogadás is felmerül.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=uXoXwoDNUqGP5Y8d
Vágólapra másolva!

Mikor egy pár bármit megtesz azért, hogy gyereke lehessen eljut az örökbefogadásig, de Magyarországon rendkívül rossz esélyekkel indul. 20.000 állami gondozott kiskorú él az országban, de csak töredékük adoptálható, hiszen sok esetben a vér szerinti szülő nem járul hozzá az örökbefogadáshoz.

Fővárosi viszonylatban például mindössze 250 örökbe fogadható státuszú gyerek van, közülük 120-an 14 év fölöttiek, és 80-an betegek. Egy kis fejszámolással ez azt jelenti, hogy 50 általános iskoláskorú "örökbefogadásra esélyes" gyermek van, rájuk 300 örökbefogadó szülő jut. Azonban hogy tisztán lássunk: aki örökbe szeretne fogadni, általában 0 és 1 éves kor közötti egészséges gyereket akar.

A LifeMagazin stábja lencsevégre kapott egy különleges családot, akiknek sikerült átverekedniük magukat a bürokrácia útvesztőin, és négy év küzdelem után örökbe fogadhatták Mercédeszt. Sanyi és Panni súlyosan beteg emberek, és a családjuk is ellenezte, hogy egészséges gyereket adoptáljanak. Amióta azonban Mercédesz a család tagja, a pár élete kiteljesedett. Belépve az újpesti lakásba a szeretet kézzel tapintható.

Szavazz!

http://mkod.hu/test/voting/?id=194

Ismerd meg a különleges család történetét a LifeMagazin riportjából!