Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Vágólapra másolva!
Ez a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. A világon negyvenedszer, Magyarországon huszadszor lesznek a Föld Napján, április 22-én környezetvédelemre buzdító rendezvények. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6Z0jqZBhyMVXUer8
Vágólapra másolva!

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én indította el a Föld napja mozgalmat. Az első, 1970-es Föld Napja az Egyesült Államok történetének legnagyobb szervezett polgári akciója volt. 20 millió amerikai vonult az utcákra nagyobb odafigyelést és felelősségvállalást követelve a kormányzattól, így az esemény a mai modern zöld mozgalmak elindítójaként írta be magát a történelembe.

A Critical Mass kerékpáros mozgalom szervezői erre a napra tették a felvonulás időpontját, és a civil szervezetek, helyi önkormányzatok, iskolák falutakarítást szerveznek, fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek.



Az OzoneNetwork csatornán egész nap tematikus műsorokat nézhetsz, este pedig levetítjük A hülyeség kora című mozifilmet. Ha elszalasztanád akkor a filmet megnézheted április 16 és 24 között a www.ozonenetwork.hu-n is megtekintheted. A doku-fikciós film 2055-ből, az emberiség kihalása után tekint vissza napjainkra. Az egyetlen túlélő kutatja, hogy miért nem tettünk valamit a katasztrófa bekövetkezése ellen, amikor még volt rá esélyünk. "Miért nem mentettük meg magunkat, amég lehetett? Talán az a válasz, hogy egy bizonyos szinten nem is hittünk abban, hogy megérdemeljük."

http://mkod.hu/test/voting/?id=193