Altató egy ohiói bölcsödében

Vágólapra másolva!
Pálinkába áztatott kenyér, alkoholba mártott cumi, még ma is hallunk ilyen altatási tippeket. A legtöbb szülő nem vetemedne ilyesmire, még akkor sem, ha az üvöltő gyerek órák óta mond nemet az alvásra. Egy amerikai bölcsödében azonban a délutáni alváshoz altatót adtak a gyerekeknek. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=srj1iPKHNpZyV9Zh 
Vágólapra másolva!

Sajnos azonban az amerikai Ohióban történteknek köszönhetően sok szülő aggódhat. Két bölcsődés ugyanis altatószert kevert a gyerekek édességeibe. Magyarázatuk szerint csak így tudták lenyugtatni a gyerekeket a délutáni alváshoz. A szülők is észrevették, hogy amikor hazaviszik a gyerekeket, picit bódult állapotban vannak. Az egyik munkatárs leplezte le a két nőt.

Melatonint kevertek a nyalánkságokba, ami a kutatók szerint nagy szerepet játszik az alvászavarok megszüntetésében. Dr. Zacher Gábor toxikológus szerint azonban receptköteles gyógyszer, emellett életveszélyes is. 20 év alattiaknak nem ajánlott, és olyan mellékhatásai lehetnek, mint szédülés, fejfájás, rémálmok, alvajárás. Ebéd után hányást is okozhat, ami rossz útra térve, a tüdőbe kerülve halálos lehet.


Lehet hallani régi városi legendákat, melyek szerint régebben a gyermekeket alkoholos zsebkendővel vagy cumival próbálták lenyugtatni. Emellett mákteába vagy alkoholba mártott kenyér szopogatása is bevált módszernek számított. Ez legyengítette őket, melynek köszönhetően a hiperaktív gyerekeket is ágyba tudták fektetni délutánonként.


Demcsákné Szőke Erika, bölcsőde és óvoda tulajdonos megdöbbent az eset hallatán. Véleménye szerint foglalkozni kell a gyerekekkel, beszélgetni velük, azt kell csinálni, amihez nekik van kedvük. Így még a hiperaktív gyerekeket is le lehet foglalni.


Ha többet akarasz megtudni a témáról nézd meg a LIFE magazin riportját!