Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A boltkórosság felemésztheti az életünket

Vágólapra másolva!
El tudnak képzelni olyan embert, aki napokig nem eszik, hogy ruhákat és kiegészítőket vásárolhasson? Hogy valaki 9 millió forint hitelt vesz fel azért, hogy ő legyen a legcsinosabb és legdivatosabb? Antónia története nem mindennapi. Ő az a fiatal lány, akinek egyetlen szenvedélye van: a vásárlás. Ez a szenvedély azonban lassan az egész életét felemészti.
Vágólapra másolva!

A boltkór egy kényszerbetegség, rabja megszállottan vásárol legtöbbször szükségtelen dolgokat. A betegségben szenvedő csak azért fogyaszt, hogy fogyaszthasson, és kritika nélkül követi a reklámok utasításait. Antónia szinte teljes fizetését az öltözködésre költi. Egyetlen ruhadarabot sem vesz fel kétszer, és soha nem szokott mosni vagy vasalni. Ha valami piszkos vagy gyűrött, a földön végzi. A fizetését már zárolták, hitelezői naponta hívogatják, de nála csak egyetlen szabály létezik: megveszem és aztán kidobom!


A 25 éves lány egy olyan betegség rabja, ami az alkoholizmushoz és a drogfüggéshez hasonló, mely a boldogság és az elégedettség hamis illúzióját kelti, valójában azonban ez a hazugság tönkreteheti az egész életét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről