Mozdulj rá!

Vágólapra másolva!
Czanik Balázs Guiness-rekordkísérletre készül. A SzeptEmber Feszt rendezvényen szombat délelőtt annyi embert szeretne megmozgatni egyszerre, amennyit még senki. A fitnessguru szeretné végleg beírni nevét a Guiness rekordok könyvébe.
Vágólapra másolva!

Szombat délelőtt tehát minden mozogni vágyót vár a capoeira aerobik koronázatlan királya. A capoeira eredetileg egy brazil harcművészeti játék, mely a 16 századi rabszolgák kedvelt időtöltése volt. A zenés, szórakoztató, sokszor akrobatikus mozgás a harcművészeti elemekben is gazdag. Ebből merít az oly népszerű capoeira aerobik, melynek magyarországi úttörője Czanik Balázs. A capoeira aerobik tehát a brazil zenés, táncos küzdősportból kialakult mozgásforma, táncmozdulatokkal, zenével rúgó és ütő mozdulatokkal vegyítve.


Népszerűségének oka egyrészt intenzitása: keményen megdolgozza a hát, has, comb és farizmokat, emellett a zene és tánc kombinációjával szórakoztatva fogyaszt, mozgat. Nincs életkorhoz kötve, és különösen hatásos azok számára, akik ülőmunkát végeznek, így hátuk erős igénybevételnek van kitéve.


A rendezvény és a tömeges rekordkísérlet a mozgás és az egészséges életmód jelentőségét szeretné hangsúlyozni, arra helyezve a hangsúlyt, hogy mindenkinek kell annyi időt szánnia magára, hogy néha mozogjon. Az egészséges táplálkozás pedig nem lehet teljes a dohányzás mellőzése nélkül. Ezek tehát a rendezvény fő gondolatai. Gondolkodjunk el rajtuk!