70 cm a világ legkisebb embere

Vágólapra másolva!
Örömében táncra perdült a kolumbiai Edward Hernandez, amikor megtudta, hogy ő lett a világ legalacsonyabb férfija, és így bekerült a Guiness rekordok könyvébe. A 24 éves fiatalember mindössze 70 centiméter magas. A csúcstartó korábban egy kínai férfi volt, azonban He Pingping márciusban meghalt szívrohamban.
Vágólapra másolva!

He Pingping egy televíziós felvételen lett rosszul, és a mindössze 21 éves fiatalember a kórházba szállítást követően meghalt. Így lett a trón örököse Hernandez. A jelenleg pizsamagyártással foglalkozó fiatalember mindössze 38 centiméterrel és másfél kilogrammal jött a világra, és kétéves kora óta egyetlen centimétert sem nőtt. Amikor megtudta, hogy a 2010-es Guiness Rekordok könyvében már az ő neve fog szerepelni, kedvenc táncával a regaettonnal - egy latin-amerikai zenére járt tánccal - ünnepelte a hírt. Hernandez azonban csak néhány hétig örülhet a világhírnévnek, mivel nemsokára nagykorú lesz az a nepáli fiú, aki mindössze 58 centiméter, és jelenleg a világ legkisebb fiú címének birtokosa.


A magyar Tóth István a kolumbiai fiatalembernél is alacsonyabb 65 centiméterével. 1997-ban Magyarország legkisebb embere címéig vitte ezzel, de ő is szeretne nagyobb babérokra törni. A kisember már bejárta a világot show-műsoraival, de ha megkapná a legkisebb embernek járó legnagyobb elismerést, akár dollárezreket is kereshetne - álmodozik István. Ezért most orvoshoz fordul, hogy igazolják neki, ő még a jelenlegi rekordernél is alacsonyabb. Ez a terv azonban csak akkor lehet sikeres, ha most 58 centiméteres nepáli fiú hírtelen növekedésnek indul.