David Beckham újra edz

Vágólapra másolva!
A női futballrajongók nagy örömére visszatér a 35 éves futballsztár, aki március óta kényszerpihenőn volt Achilles-ín szakadás miatt. Azt azonban még mindig nem tudni, hogy hol folytatja karrierjét. Edző biztosan nem lesz. Az angol válogatott színeiben viszont újra szívesen játszana, ám nagyon úgy tűnik, hogy a csapat menedzsere ezt nem akarja.
Vágólapra másolva!

"Remélem, hogy egyszer még játszhatok az angol nemzeti válogatottban. Mindig is szerettem a hazámért játszani. És ha egy menedzser úgy gondolja, hogy helyem van a csapatban, akkor el fogom vállalni a felkérést." Ezt még egy hónapja mondta Beckham, azóta kiderült, hogy az angol válogatott menedzsere a legkevésbé sem számít már rá.


A szerdai Anglia - Magyarország barátságos mérkőzés után robbant ki a botrány. Fabio Capello az angol győzelem után kijelentette, hogy Beckham "kicsit öreg" már a csapathoz. Ezt az "öregedő" futballsztár is csak a sajtóból tudta meg, ugyanis az olasz mester szerint stábja megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot, de sajnos nem sikerült. Így történhetett, hogy akinek visszatértét a honi sajtó nemzeti hősként üdvözölte, a lapokból tudta meg, hogy az angol nemzeti válogatott nélküle folytatja szereplését.


Az eset jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a brit miniszterelnök sem hagyta szó nélkül a törtéteket. Egy sajtótájékoztató után David Cameron támogatásáról biztosította Beckhamet, elmondta mennyire nagyra tartja a játékost. Szerinte Beckham igazi példakép, aki mindent megérdemel, és aki nagyon sokat tett a hazájáért.


Az angol lapok felháborodással fogadták a hírt, hogy Beckham elhagyja az angol válogatottat, ráadásul úgy, hogy minderről a sajtóból kell értesülnie. Capella tehát úgy tűnik, nehéz napok elé néz az angol focirajongók miatt.


A találgatások persze folyamatosak. Sokan azt várják, hogy a futballsztár az AC Milanban folytatja. Ezt azonban se nem cáfolta, se nem erősítette meg. "Most a teljes gyógyulásomra koncentrálok. Ez most a legfontosabb nekem. Az elmúlt két évben nem kíméltem magamat. Állandóan dolgoztam, nem is csoda, hogy ez megterhelő volt a testemnek. Szeretnék minél előbb játszani." - nyilatkozta Beckham.