Különleges terápiák a fájdalom leküzdésére

Vágólapra másolva!
Fájdalom - egy egészséges ember nem tud élni nélküle, mert bár szenvedünk tőle, jó barátunk is lehet. Kicsit olyan, mint a futár, aki rossz hírt hoz: a fájdalom felhívja figyelmünket arra, hogy baj van.
Vágólapra másolva!

A Fájdalom ambulancia gyógyulást ígér műtétek és gyógyszer szedése nélkül, hiszen ez egy olyan fizikoterápiás rendelő, amely mozgásszervi panaszok kezelésére specializálódott, és megtalálható benne az összes modern fizikoterápiás készülék.


A páciensek általában olyan idősebbek közül kerül ki, akik gerincbetegségtől, csípőízületi kopástól, illetve térdkopástól szenvednek. A betegek egy kisebb hányada viszont sportsérülésen esett át - ők azért jönnek, hogy minél előbb újra edzhessenek.


Speciális terápiák


Íme, néhány az ambulancia által alkalmazott terápiák közül a fájdalom leküzdésére.


Ion indukciós kezelés

Az elektromágneses kezelés legerősebb fajtája, amelyet egy villámokat kutató görög fizikus talált ki. A kontrollált villámlás jótékony hatásának köszönhetően csökken a fájdalom és a gyulladás a szervezetben.


Lökéshullám terápia

Főleg az időskori fájdalmak, - például a sarokcsont gyulladás, az Achilles-fájdalom vagy a csípőtájon kialakult meszesedések -, kezelésére szolgál. A terápia tulajdonképpen az urológiában ismert vesekőzúzás elvén alapul, csak egy modernebb megoldás a mozgásszervi panaszok megszűntetésére.


Vibrációs tréning

Oly módon dolgoztatja meg a beteget, mert a láb alatt lévő dobogó rezeg, ami reflexes izom összehúzódásokat vált ki. Nem terheli meg az ízületeket, mert csak egy-két millimétert mozog, ugyanakkor az izmok dolgoznak, a vérkeringés fokozódik, a vénák tornásznak.


Nézd meg riportunkat a LIFE Magazinban!