Két éves gyermek testében él a 16 éves tinilány

Vágólapra másolva!
A tizenhat éves Brook súlya jelenleg 7 kilogramm magassága 75 centiméter. A rejtélyes betegségben szenvedő lány tizenöt éve nem nőtt egyetlen centit sem. Mivel betegsége az orvostudomány számára egyelőre ismeretlen, az X-szindróma nevet adták annak a kórnak mely következtében a lány soha nem ismerheti meg milyen felnőtt testben élni és aki soha nem értheti meg az öregedés fogalmát, mivel testileg és szellemileg örökre egy néhány éves gyermek testébe zárva kell élnie.
Vágólapra másolva!

Édesanyja már a terhesség idején érezte, hogy valami nincs rendben gyermekével. Az orvosok nem tudták eldönteni, hogy a magzat normálisan fejlődik-e, végül azt mondták az anyának, hogy minden rendben lesz a kicsivel. Az orvosok végül 4 héttel korábban, császármetszéssel világra segítették a gyermeket, aki mindössze 1800 grammal született.


Brook hét hónapos kora óta egyáltalán nem fejlődik Kezdetben szteroidokkal próbálták serkenteni a lány növekedését, de nem jártak sikerrel. Az orvosok nem tudják, mi a betegség oka, de úgy vélik, génjei a hosszú élet titkát hordozzák. A kislány esete egyedülálló lehetőség lehet az orvostudomány számára, hogy megérthessük az öregedés folyamatát.


Brook családjával az orvosok nemrég közölték a hírt: nem tudnak segíteni és bár hisznek abban, hogy egyszer megtalálják a választ a betegségre, a gyerek már örökké kisbaba marad. A család soha nem mondana le a kislányról, Brook egészséges testvéreivel együtt él egy szerető családban, azt azonban nem tudják megmondani hogy mennyi ideig élhet a kicsi, mivel csontjai folyamatosan öregednek.