A nagy hőmérőzés

Vágólapra másolva!
Hogyan éljük túl a nagyvárosban a kánikulát? Mikor még annak is, aki nem izzadós típus, összefüggő verejtékréteg borítja a testét, akárcsak egy meztelen csigának. Riporterünk hőmérőt ragadott, hogy megmérje, hány fok van a városban: a tömegközlekedési eszközökön, köztereken, és aluljárókban. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1cP1rZly5PKcK3QS
Vágólapra másolva!

Mi vár a vállalkozó szellemű budapesti lakosra, ha nap közben kísérel meg átjutni a városon? A dugó és kánikula együtt abszolút leterheli a szervezetet. A metró aluljáróban például 34, a mozgólépcsőn 33, a metrón nyitott ablakoknál 30,5 Celsius fokot mért a hőmérő.

Viszont ha a nosztalgikus légkondi nélküli kék buszokon utazunk, fel fog forrni az agyunk, hiszen nagyobb a kánikula, mint kint a levegőn. Ha klíma nélküli autóban vágunk neki a dugónak, szintén hasonló élményre számíthatunk, itt 37 fokot mért kollégánk.

És melyek a legjobb helyek a hőség átvészelésére? Szökőkutak, plázák, és az új négyes-hatos légkondis villamos. Sok "klímamenekült" kószál ilyenkor a plázákban a tíz fok mínuszért.

És mit tehet az ember fia-lánya, ha ép bőrrel akarja megúszni a meleget? Igyunk sok-sok folyadékot, mindig legyen nálunk víz, és lehetőség szerint ne tartózkodjunk fejfedő nélkül a tűző napon. Ellenkező esetben lehet, hogy forró fejjel szédelgünk majd az utcán.

Nézd meg a LIFE Magazin riportját a nagy hőmérőzésről!