Üzenetek a pocakból

Vágólapra másolva!
Két aprócska láb, pici kezek, egy tündéri arc. És az talán egy mosoly? Háromdimenziós ultrahanggal már ilyen izgalmas részleteket is megtudhatunk a még anyukája hasában lakó jövevényről. Néha az anyukák örömükben elsírják magukat a látványtól.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QgWrlRITylPROYjT
Vágólapra másolva!

Az ultrahang technológiának köszönhetően nem csak az érkező csecsemő nemét láthatják a szülők, de akár a magzat mosolyát, fájdalmát vagy sírását is. "A 21. században egyre több vizsgálat támasztja alá, hogy a fogantatás után 12 héttel a magzat már minden érzékszervével észleli a körülötte zajló eseményeket" - nyilatkozta a LIFE Magazin stábjának Dr. Demjén László szülész-nőgyógyász.

Új-zélandi tudósok kutatási szerint például már a huszonnyolc hetes magzatoknál sírásszerű viselkedés figyelhető meg. Ha hosszú ideig érik őket a számukra kellemetlen hanghatások, kidugják a nyelvüket, összeszorítják a szemüket és a síró csecsemők mimikáját produkálják.

Még régen csak fekete-fehér elmosódott képeket kaphattak a magzatról az ultrahang után a büszke szülők, manapság három és négydimenziós ultrahangot is készíthetnek. A háromdimenziós ultrahang állókép, szinte olyan, mint egy színes fotó, a négydimenziós pedig egy videofelvétel, mely a baba mozgásait, fintorait is megörökíti.

A várandós anyáknak valószínűleg mindig lesznek félelmeik születendő gyermekük egészségét illetően, de a technika vívmányai segítségével sok kockázati tényező a terhesség első szakaszában kiszűrhető.

Nézd meg a LIFE Magazin riportját, hogyan sír a baba a pocakon belül!