Tánccal fogyózz!

Vágólapra másolva!
Mi a tánc? Szenvedély, együttműködés, ritmus és lüktetés? Miért ne fordítanánk a zene és test közös rezgésekor felszabaduló energiákat a kilók ellen? Látattok már elhízott táncost?http://videa.hu/flvplayer.swf?v=qLXFrEe1cKQ0D8z9
Vágólapra másolva!

Gondolkoztál azon, hogyan lehetséges, hogy nem tudsz végigugrálni egy aerobikórát, de simán végigtáncolod az éjszakát? Mielőtt bárki rávágná, hogy csak az alkohol miatt bírja olyan jól: a tánc maga is lehet tudatmódosító hatású. Hiszen a ritmus hatására gyorsabban vesszük a levegőt, és ezzel valamiféle "transzállapotba" kerülünk. Mintha egy-egy buli alkalmával időutazáson vennénk részt, és egy törzsi szertartáson körbetáncolnánk a tüzet.

Egy profi hastáncos előadásán szinte érezhetően felforr a levegő. Nem véletlenül, hiszen a mozgás ezen fajtája eredetileg termékenységi szertartásokból fejlődött ki. És láthatóan jótékony hatással van a női vonalakra, a derekunk izmos és vékony lesz.

A klasszikus, standard táncok szerelmesei pedig messziről felismerhetők a tartásukról, bár egy profi táncos számára nem ez a lényeg, hanem a tánc élvezete. A szakértők szerint ha valaki kalóriaégetésre akarja használni a táncórákat, hetente legalább két alkalommal érdemes edzésre járnia.

Tehát táncra fel a kilók ellen, nézd meg a LIFE Magazin riportját a témában!