Rengeteg a szúnyog

Vágólapra másolva!
Ha gondolattal ölni lehetne, nem élnének szúnyogok a világon. Kinek nincsenek emlékei a nyári éjszakák idegtépő vérszívóiról? Ahogy zümmögésük a pokolba kergetik az embert, nem beszélve a szörnyű vakarózásról, amit csípéseik okoznak.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=PbyVck2oPaTUjH1I
Vágólapra másolva!

"A szúnyogok nem lettek nagyobbak, nem új fajjal van dolgunk, nem terjesztenek több betegséget, csak most sokkal többen vannak, mint tavaly ilyenkor" - tudtuk meg szakértőnktől, Tatai László biológustól. Köszönhetően a rengeteg esőnek, belvíznek, kis hazánk a szúnyoglárvák mennyországává változott az elmúlt hetekben.


Egy szerencsénk azért van: vérszívó barátaink nem büszkélkedhetnek túl hosszú élettartammal, ahogy jóllaktak a vérünkkel, át is repülnek a túlvilágra.


Mi vonzza őket?


A zümmögő szörnyetegek a verejtékben lévő tejsavra és a kilélegzett szén-dioxidra buknak, de az édes szagok, és az érett sajtszag is vonzza őket.


Természetes riasztószerek


Elriasztják őket a különböző citrusfélék és a szegfűszeg, illetve e kettő kombinációja is. Szúnyog és moszkitó riasztóhatást megfigyeltek még citronella, pálmarózsa, indiai citromfű, eukaliptusz, levendula, kámfor, rozmaring, kerti kakukkfű, borsmenta, cédrusfa és pacsuli illóolaja esetén is. Néhányan ajánlják az ecettel, illetve a gesztenye- illetve a diófa levél főzetével átitatott ruhát.


Tudj meg többet a vérszívókról a LIFE Magazinból!