Játssz velem, a tied vagyok!

Vágólapra másolva!
Ez a jelmondata a jelenleg New York-ban zajló zenei fesztiválnak. Hatvan zongorát költöztettek ki az utcára egy hétre, ily módon zenész és közönsége az utcán találhat egymásra. Így lesz a zene mindenkié.
Vágólapra másolva!

"Ez az egész nem rólam szól, hanem arról, hogy itt végre mindenki kifejezheti önmagát. És kapcsolatot teremthet más emberekkel" - mondja a Reuters-nek az egyik "utcazenész".


A projekt magyarországi vonatkozása, hogy augusztus 30. és szeptember 5. között, az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében, 80 zongorát helyeznek ki a közterekre Pécsett is.


A street-art projektsorozat lényege, hogy nagyvárosok különböző pontjain, közterein zongorákat állítanak fel, melyeket előzőleg képzőművészek installálnak, és látnak el saját kézjegyükkel. Az ölet az angol képzőművész, Luke Jerram public art projektjéből nőtte ki magát, és már megjárta Londont, Birminghamet, Sydneyt, Sao Paulót és Bristolt is.


A pécsi rendezvény az első, ahol nem csak a zenészeket és a közönséget hozzák össze. A szervezők pályázatot írtak fiatal képzőművészek számára, így minden egyes zongora installáció mögött komoly koncepció húzódik majd meg. Kíváncsian várjuk!


Nézd meg a LIFE Magazin riportját a New York-ban megrendezett fesztiválról!