Medical wellness: ha gyanús, hogy beteg vagy

Vágólapra másolva!
A wellnessről már mindenki hallott. Egy kis fürdés, pihenés, egy kis masszázs távol mindentől - ez a wellness hétvége. De vajon tudod-e, mi az a medical wellness?http://videa.hu/flvplayer.swf?v=3WbUQ4LI3BILLYCA
Vágólapra másolva!

A medical wellness a betegség megelőzés egyik formája, képzett szakorvosok preklinikai teszteket végeznek, az eredmények alapján pedig személyre szabott wellness kezeléseket ajánlanak a vendégeknek. Mert ugye ismerjük azt az érzést, hogy pénteken elmegyünk egy wellness hétvégére, és hétfőn mégis fáradtan indulunk munkába. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos wellness nekünk nem megfelelő. Ekkor jön a medical wellness, ahol valódi pihenés közben tudhatjuk meg, hogy van-e bármilyen betegségünk.


Tehát főleg azok mennek medical wellnessre, akik gyanakodnak arra, hogy nem teljesen egészségesek, van esetleg valamilyen rejtett betegségük. A hétvége során például élő vércsepp analízist készítenek, melyből kiderül, hogy többek közt van-e a vérben salakanyag, van-e hajlam trombózisra, van-e bakteriális fertőzés, vagy magas-e a koleszterin szint. Ha pedig ezeket időben kiderítjük, akkor bizonyos betegségek kialakulása megelőzhető. Csák Tamás műsorvezetőnek például a vizsgálat során kiderítették, hogy kevés folyadékot fogyaszt.


A vizsgálatokon túl a gyógyvizek és szaunák is fontos eszközei a megelőzésnek. A nátrium-hidrokarbonátos gyógyvíz a csontritkulás és krónikus izületi gyulladások esetén hasznos kezelés, az infraszaunában kiizzadt verejték pedig sokkal több salakanyagot tartalmaz, mint a hagyományos szaunáé, tehát ez a méregtelenítésnek sokkal hatékonyabb formája.


Nézd meg Csák Tamás műsorvezetőt, hogyan szúrja meg magát egy vizsgálat kedvéért a LIFE Magazinban!