Környezetbarát és még divatos is!

Vágólapra másolva!
Divat és környezetvédelem nem feltétlenül zárja ki egymást. A napelemes táskák és nyakkendők már bárki számára megvásárolhatóak az interneten, de a cipőbe szerelt akkutöltő még kísérleti fázisban van.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=VZe4SWnADcQgS5xd
Vágólapra másolva!

Az amerikai Louisiana Műszaki Egyetem tudósait bosszantotta, hogy bár sétálás közben rengeteg energiát termelünk, egyáltalán nem hasznosítjuk azt. Ezért egy laboratóriumi körülmények között már tesztelt, a "sétálási" energiát elektromos energiává alakító cipőt fejlesztettek ki. Ha a találmány piacra kerül, senkinek nem kell többé azon aggódnia, hogy utazás vagy kirándulás közben lemerül a mobiltelefonja. A szerkezet kiválhatja majd akár az eldobható elemeket is.


A napelem viszont mára már elterjedt energiaforrássá vált, nem véletlen, hogy a divat is felfedezte. Kapható már napelemes nyakkendő, dzseki és bikini is. Ha azonban valaki egy igazán hasznos napelemes divatkütyüt szeretne beszerezni, válassza a napelemes táskát! Létezik már olyan változat is, amely annyi napelemet tartalmaz, hogy egy laptopot is képes feltölteni.


"A környezettudatos életmód a jövő. Szerintem egyetlen nagyvállalat sem kerülheti meg ezt a szempontot az elkövetkezendő tíz évben. A divatszakma pedig az egyik legnagyobb veszélyt jelenti a környezetre. Több vizet használunk például, mint bármelyik másik ágazat" - nyilatkozta a Reutersnek Anne Slowey, az Elle munkatársa az új napelem őrületről.


Ha szeretnél többet megtudni az ökodivatról, nézz bele a LIFE Magazin riportjába!