Kórkép ismeretlen? Segítsünk Dávidnak!

Vágólapra másolva!
A tehetetlenség érzése a legszörnyűbb: ismeretlen betegségben szenved a gyerekem, hogyan tovább? Ezen töri fejét most már évek óta a Hegedűs család, akiknek második gyermeke egy eddig nem definiált kórképpel született. Tünetek vannak, diagnózis viszont nincs.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1s7FpmkqZQxeadN4
Vágólapra másolva!

Mikor világra jön egy gyermek, egészen különleges felelősség születik meg a szülőkben. Az ember ilyenkor hosszútávon kezd el tervezni, nem csak a holnapra, a holnaputánra koncentrál, hanem az is körvonalazódik benne, milyen életet szeretne élni tíz év múlva.


A Hegedűs családnál is így történt, egészen második gyermekük, Dávid születéséig. A kisfiú most 3 éves, és születése óta beteg. Kórképét a Klippel-Trenaunay-Weber szindrómához hasonlítják, de pontos diagnózist még nem tudtak felállítani az orvosok.


A külső szemlélő számára csak annyi látszik, hogy Dávid arcának bal oldala nagyobb, mint a másik. Azonban a betegség nem merül ki ebben az esztétikai hibában. Hat és fél hónaposan bal oldali garat manduláját részben el kellett távolítani, mert akadályozta a légzésében. Ha kicsivel tovább büfiztették, bal lábában megpattantak az és bevérzett. A mandulája még ma is nagy, de nem okoz nehézséget az evésben és a lélegzésben, éjszaka pedig a bal oldalán alszik.


A szülők azonban bíznak a gyógyulásban. Teljes életet próbálnak élni, és keresik a megoldást. Több szakember: orvosok és genetikusok rövid életet jósoltak a fiúnak, de ők nem adják fel. Ha felismerted a tüneteket, kérlek írj az [email protected] e-mail címre, hátha a te információd segít a diagnózis felállításában.


Tekintsd meg a teljes riportot a LIFE Magazinban, hátha te tudsz segíteni!