Véletlen fájdalomcsillapító-túladagolásban halt meg egy 26 éves nő

Vágólapra másolva!
Halálos dózisban szedett be véletlenül fájdalomcsillapítót egy brit nő. Gemma Lennard 24 hetes terhes volt, erős hátfájdalmai enyhítésére szedett paracetamol tartalmú gyógyszert.
Vágólapra másolva!

A 26 éves nő hatodik gyermekét hordta szíve alatt, amikor egy nap megrepedt a magzatburok és elfolyt a magzatvíz. Férjével közösen hívták a mentőket, akik egy órán belüli kiérkezést ígértek. Az izgatott férfi azonban inkább maga fuvarozta a kórházba feleségét, ahol kiderült, hogy a magzat - akit szülei Arianának kereszteltek el - 24 órával korábban elhalt Gemma méhében. Egy héttel a tragikus halva szülés után - tavaly november 13-án - az édesanya is elhunyt, úgynevezett sokszervi elégtelenségben, melynek kiváltó oka a túl nagy dózisban beszedett paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapító volt.


"Régóta komoly isiászos hátfájdalmaktól szenvedett. Ennek csillapítására vényköteles gyógyszert és egy másik készítményt is szedett. Mindezt tetézte az elhalt magzat miatt keletkező fizikai fájdalom. Nem akart öngyilkos lenni, azért szedte ezeket a tablettákat, hogy enyhítse fájdalmát" - mondta az eset kapcsán John Pollard halottkém. Hozzátette még, hogy bár a mentők nem követtek el hibát, hivatalosan is javasolni fogja az egészségügyi hatóságoknak, hogy amennyiben valaki a mentőszolgálatot hívja, automatikusan kérdezzenek rá, a bajba jutott milyen gyógyszert szed.


"Amikor megláttam, hogy elfolyt a magzatvíz, mindenféle gondolataim támadtak, de leginkább az, hogy jön a baba, és Gemmának orvosi segítségre van szüksége" - mondta el az elhunyt férje. "Nagyon hiányzik. A tavalyi karácsony nagyon nehéz volt, de nagy segítséget kaptunk a helyi közösségtől. Gemma mindig is anya szeretett volna lenni és valóban igazán jó, elhivatott édesanya lett" - tette hozzá. Mrs. Lennard után öt gyermek - a tízéves Lexie, a nyolcéves Cameron, az ötéves Cole, a négyéves Logan és a kétéves Allyssa - maradt árván.