A mai szerelmek már a Facebookon és a Twitteren szövődnek

Vágólapra másolva!
A nagymamáink nem kereshettek rá nagyapáinkra a Google-on, nem cseveghettek a Twitteren, nem tudták végignézegetni a másik privát fotóit az iWiwen, nem oszthatták meg a kedvenc zenéiket a Facebookon, de még csak netes társkeresők sem könnyítették meg a dolgukat. A mai tizenéveseknek azonban ez már teljesen természetes, a kérdés, hogy érdemes-e a közösségi site-okon nyomozni a fiataloknak az aktuális kiszemeltük után? Jótanácsok.
Vágólapra másolva!

Rákeressünk az ismeretlen kiszemeltünkre a Facebook-on és az iwien a randi előtt?
Ami a randizást illeti, nem árt az óvatosság. Ha egy ismeretlennel készülsz randizni, akkor nem árt, ha egy kicsit utána nézel, kivel fogsz tölteni pár órát. Nézd meg a barátait is, szimpatikusak-e, szívesen barátkoznál-e velük te is. Ha nem túl bizalomgerjesztőek az ismerősei, akkor talán jobb, ha nem is találkoztok.


Még csak most ismerkedtünk meg, felvegyem a Facebookon?
Az attól függ, hol ismerkedtetek meg: egy bárban, egy koncerten? Ha az utcán szólított le, és csak egy percet beszéltetek, jobb, ha nem jelölöd be. A kapcsolatfelvétel függjön attól is, mennyire tudtál hozzá közel kerülni, ha szimpatikus és bizalomgerjesztő egyéniség, legalább egy órán keresztül beszéltetek, és megbízol benne, akkor nyugodtan bejelölheted - bár, ha lány vagy, jobb, ha megvárod, hogy ő jelöljön be téged. Szerencsére a Facebook-kapcsolat nem igazán nem olyan komoly dolog, bármikor törölheted, ha meggondoltad magad.


Követni kezdett a Twitteren. Küldhetek neki privát üzenetet?
Nézd meg jól a twittjeit, mert ebből is sokat megtudhatsz a személyiségéről. Ritkán szólal meg, de akkor vicces és lényeges dolgokat mond? Kétpercenként írogat lényegtelen dolgokat, ami senkit sem érdekel? Olyan gondolatok járnak a fejében, ami neked is? Nagyon fontos üzenet ez a számodra. Az a szerencsés, ha nem a lány küld privát üzenetet először.


Láttam az iwiwen a nyaraláson készült fotóit. Megemlíthetem?
Inkább ne. Ha ő hozza fel a témát, akkor sem biztos, hogy meg kell említeni, hogy láttad a fotóit. Sokkal jobb, ha ő meséli el, ahelyett, hogy végignéznél egy hosszú albumot.