Liptai Claudia már egy felbomló párkapcsolatba robbant be?

Vágólapra másolva!
Liptai Claudiát az utóbbi években többször is hírbe hozták ismert vagy kevésbé ismert férfiakkal, és most újabb szerelmi botrányba keveredett. Új szerelme, a TV2 egyik szerkesztője, nős, felesége pedig éppen második gyermeküket várja, aki már a 8. hónapban van. Gazdag Enikő párkapcsolati szakértőt kérdeztük arról, milyen hatással lehet ez a most kirobbant botrány a várandós kismamára. Vajon a sokkoló hír, amely a sajtóból jutott a tudomására, mekkora érzelmi traumát okozhatott számára?
Vágólapra másolva!

Gazdag Enikő pszichológus szerint egyáltalán nem biztos, hogy az utolsó hónapjaiban járó kismama számára a hír váratlan és sokkoló volt: "Ahhoz, hogy egy párkapcsolatba beleférjen egy harmadik fél, mindig kell lennie egy "rés"-nek két ember között. Valószínűleg voltak már előzetesen is jelek, hogy nincs minden rendben, csak nem akarták ezt tudatosítani vagy megbeszélni, szőnyeg alá söpörték a problémát. Így lépett be a harmadik fél a kapcsolatba, ami még mindig lehet csupán egy jelzés, hogy vegyék észre: baj van, tegyenek érte. Nem szabad elfelejteni, hogy mindig ketten hibásak egy kapcsolat felbomlásáért. És mindig van esély jobbá tenni azzal, hogy megpróbáljuk megérteni az okokat."


A párkapcsolati szakértő szerint az sem véletlen, hogy egy ilyen élethelyezetbe érkezik az újabb baba. "Miért pont most jön a baba? Lehetett ebben egy tudatalatti szándék is a kapcsolat javítására. A gyerek születése további konfliktusokat hozhat a pár életébe, most érdemes rendezni a meglévőket, különben könnyen még nagyobb lehet a baj."


Gazdag Enikő szerint nem biztos, hogy ebben a helyzetben a barátok segítségnyújtására van a kismamának a legnagyobb szüksége. "Érzelmi támogatást a kismamának elsősorban pszichológus nyújthat, a barátok elfogultak, másképp látják, nem tudják hatékonyan támogatni."


Kíváncsi vagy, a Női lapozó milyen pikáns részleteket tudott meg Liptai Claudia titkos kapcsolatáról? Itt elolvashatod.