Egy hormon, ami segít tovább élni - de csak akkor, ha gazdag vagy

Vágólapra másolva!
Ha hihetünk egy friss tanulmánynak, egy DHEAS nevű hormon gondoskodik arról, hogy sokáig éljünk, de csak akkor, ha elég nagy a vagyonunk.
Vágólapra másolva!

Ennek a hormonnak a magasabb szintje összefüggésbe hozható a gyakoribb testmozgással és az aktív élettel, amelybe a tágabb érdeklődési terület, a sok barát és a család is beletartozik - és ezek általában mind pénz függvényei.


A hormon termelődése gyerekkorban és tinédzserkorban a legmagasabb, a felnőtt élet során pedig fokozatosan csökken. A magasabb DHEAS-szint jobb memóriát és a szellemi munkához való jobb hozzáállást eredményez, továbbá segít szabályozni a stresszre való reagálásunkat és a különféle testfolyamatainkat, mint az emésztésünk, az immunrendszerünk, a hangulatunk vagy az energiafelhasználásunk. Bár még korai kimondani, hogy a hormontermelés kapcsolatban van a gazdagság mértékével, Marmot úgy véli, hogy a vagyon, amely jobb étrenddel, kevesebb stresszel, több utazással, hobbival jár, ösztönzi a testet a DHEAS termelésére.


"A kevésbé gazdagok elhízottabbak, kevesebbet mozognak, többet dohányoznak, ritkábban fogyasztanak zöldséget és gyümölcsöt, gyakrabban szenvednek magas vérnyomástól és cukorbetegségtől" - idézte a Daily Mail Marmot gondolatait.