Meghalt egy kisfiú, miután nem ismerték fel a vakbélgyulladását

Vágólapra másolva!
Egy hatéves kisfiú Angliában meghalt, miután több orvos sem vette észre, hogy vakbélgyulladása van. A Salisburyben lakó Jesse Jonest tavaly decemberben vette fel a Southampton General Hospital, ahol több orvos is megvizsgálta, de egyik sem diagnosztizálta helyesen az állapotát.
Vágólapra másolva!

A hatéves kisfiú édesanyja, Sarah két általános orvossal is kapcsolatba lépett, akik szerint fiának gyomorproblémája volt, ezért azt javasolták, szedjen be valami recept nélkül kapható orvosságot és igyon sokat. Miután a tünetek nem enyhültek, az anya felvette a kapcsolatot az ügyelettel, ahol egy nővér azt tanácsolta, adjon a fiának valamilyen folyékony, paracetamolt tartalmazó készítményt. Dr. Bernadette Thorne volt a következő, akihez fordultak, és ő azonnal a lakóhely szerinti kórházba utalta a kisfiút, ahol azonban székrekedést diagnosztizáltak nála és hashajtóval hazaküldték.

Miután állapota tovább rosszabbodott, másnap a southamptoni kórházba siettek, ahol Jesse szívleállás következtében meghalt. Sarah Jones, a tragikus esemény után így nyilatkozott: "Csak azt szeretném tudni, vajon megelőzhető lett-e volna a fiam halála, ha valamelyik korábbi helyen több figyelmet szenteltek volna az állapotának.