A Pók, ami csodát művel a mozogni nem tudó gyermekekkel

Vágólapra másolva!
A rugalmas hálóval működő eszköznek köszönhetően a Little-kórban szenvedő négyéves Grace újra képes mozogni. Új "játékszerének" köszönhetően úgy néz ki, mint a Pókember, pontosabban Póklány.
Vágólapra másolva!

A The Spider (A Pók) elnevezésű egyedi szerkezet egy pókhálóhoz hasonlít, rugalmas kötelekkel tartja fenn a gyerekeket. A négyéves Grace Windram alig tudott mozogni, amikor a warborough-i fizikoterápiás központban elkezdte használni az eszközt. Szülei, Helen és Gavin Windram legnagyobb örömére azonban mára már képes felülni, térdelni, és rövid távokat mászni. Az édesanya szerint a páratlan eszköz valósággal megváltoztatta az életüket.

A Pók nevű szerkezet lehetővé teszi a fizikoterapeutáknak, hogy egy teljes gyakorlatsorozatot elvégezzenek a gyermekkel bármilyen választott testhelyzetben, és közben megfelelő igazíthassák a testüket.

Pippa Hoyer Millar, a fizikoterápiás központ társalapítója szerint a gyerekek azért szeretik a Pók-ot, mert megadja nekik (gyakran életükben először) az önálló mozgás szabadságát, amit korábban nem tapasztalhattak meg. "A Pók nem csodagyógyszer, hanem egy intenzív fizikoterápia: a terápiás szakember és a leghatékonyabb eszköz kombinált erejét egyesíti magában. Valóságos csodát művelt rengeteg gyermekkel" - állítja Millar.