Végre találkozhatnak anyjukkal a bangladesi sziámi ikrek

Vágólapra másolva!
Ausztráliába érkezett az a bangladesi édesanya, akinek sziámi ikreit maratoni műtéttel választották szét Ausztráliában és először ölelhette magához gyermekeit külön-külön.
Vágólapra másolva!

Az ikerlányok, Trishna és Krishna koponyájuknál és agyuknál nőttek össze. 32 órás műtéttel választották szét őket tavaly decemberben, miután egy ausztrál segélyszervezet dolgozói egy dhakai árvaházban rájuk találtak és megmentették őket a biztos haláltól. A kockázatos operációt túlélő ikreket világszerte csodaként emlegették.


Az édesanya, a 24 éves Lovely Goldar, nem sokkal születésük után mondott le gyermekeiről annak reményében, hogy a kicsik így orvosi segítséget kaphatnak. Goldar most végre találkozhatott hároméves lányaival Melbourne-ben.


"Amikor utoljára látta a gyermekeket, borzalmas látvány volt, így most nagyon fontos, hogy igazán különleges emléket adjunk neki, hogy elfelejtse a szívébe és lelkébe beleégett iszonyatos képeket" - mondta el a gyermekek gyámja, Moira Kelly. "Trishy mindkettőnkhöz odajött és megölelt minket, elkezdte letörölni a könnyeinket, az anyuka pedig természetesen megölelte a kislányt. Még mindig libabőrös leszek, ha erre gondolok, nagyon különleges pillanat volt" - idézte fel a találkozást az ausztrál nő.


Bár a lányok még egy ideig Ausztráliában maradnak, ameddig egészségük nem javul, Kelly azt szeretné, ha egyszer majd visszatérnének Bangladesbe és kapcsolatban maradnának édesanyjukkal. "Szeretnénk, ha Lovely részese lenne a lányok életének, látná őket felnőni és ott lenne életük minden fontos állomásánál" - mondta Kelly.