Újabb öt vidéki kórházban nevettette a beteg gyerekeket a K&H Gyógyvarázs programja

Vágólapra másolva!
A turné tovább folytatódott, júliusban Kaposvár, Nagykanizsa, Sátoraljaújhely, Siófok és Szigetvár kórházaiban csalt mosolyt a beteg gyerekek arcára Barlai Tamás, Európa-díjas bűvész.
Vágólapra másolva!

A K&H Gyógyvarázs programjának keretében minden évben több gyerekkórház, vagy kórházi gyerekosztály, illetve mentőszolgálat kap pályázat útján nagy összegű támogatást. A program szervezői azokról az intézményekről sem felejtkeznek el, amelyek pályáztak, de az adott évben nem nyertek anyagi támogatást. Idén 15 állomása van a mesejáték-sorozatnak, melynek keretében Barlai Tamás, Európa-díjas bűvész szórakoztatja a a gyerekeket, hogy megkönnyítse ezzel a gyógyulásukat.


"A bűvészmutatványok és trükkök olyan élményt adnak, amelyek amellett, hogy feledtetik a kórházban töltött nehéz időszakot, erőt adnak a kis betegeknek a következő megpróbáltatásokhoz is. A felhőtlen szórakozásnak és kikapcsolódásnak köszönhetően a lélek is hamarabb gyógyul, és ezáltal a testi felépülés is felgyorsulhat, így hamarabb térhetnek vissza a szerető családi fészekbe" - osztotta meg tapasztalatait Barlai Tamás.


"A K&H Csoport gyermek-egészségügyi programját 7 évvel ezelőtt azért indítottuk el, hogy az egészségügyben dolgozóknak segítséget nyújtsunk és olyan műszerekhez és eszközökhöz juttassuk őket, melyekkel gyorsan és kevesebb fájdalommal tudják gyógyítani a gyerekeket. A pályázat mellett a program fontos eleme a mesejáték sorozat, amelyet a kezdetek óta minden nyáron megszervezünk, mert tudjuk, hogy a gyerekeknek nemcsak fizikai, hanem lelki gyógyulásra is szükségük van. A K&H így kíván tenni azért, hogy a gyerekek mihamarabb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz és újra teljes életet élhessenek" - mondta Majorosi Attila, a K&H Bank fiókigazgatója.


Természetesen a K&H munkatársai sem jönnek üres kézzel a programokra, minden gyerek apró ajándékkal távozik a rendezvényekről.