Super Mario adta vissza a félig vak brit fiú látását

Vágólapra másolva!
Újra lát az a hat éves brit fiú, aki miután majdnem megvakult az egyik szemére, orvosi utasításra napi egy órát autóversenyzik Super Marióval.
Vágólapra másolva!

A nagy-britanniai Ben Michaels négyéves korától szenvedett a jobb szemében amblyopiában, vagyis súlyos tompalátásban.


Látása fokozatosan romlott, kezelés nélkül a látásvesztés állandóvá válhatott volna. Orvosa Ken Nischal szemész rendhagyó kezelést írt elő a fiúnak.


Ben ikertestvérével naponta két órát játszik a Nintendo gokart játékával, a Super Mario Kart gokart játékkal. A jó szemét közben leragasztják, hogy lusta szeme intenzívebben dolgozzon.


Az ikrek édesanyja, a Daily Mail brit napilapnak elmondta, hogy az első héten Ben látása a "majdnem vakságról" 250 százalékkal javult.


"Amikor elkezdtük a kezelést, a gyenge szemével nem ismerte fel az arcunkat. Most már olvasni is tud vele, bár a normálistól még mindig messze van" - nyilatkozta az anya a napilapnak.


Ken Nischal, a londoni Great Ormond Street gyermekkórház orvosának beszámolója szerint a kezelés azért segít a tompa látástól szenvedő gyermekeknek, mert a számítógépes játékok serkentik az ismétlődő szemmozgásokat, ezáltal a szem megtanul egészségesen fókuszálni.


"A gyerekek kedvelik a játékkonzolokat, segítségével hamarabb érhetünk el eredményeket" - nyilatkozta Nischal. Az orvos szerint hasonló kezelésekkel gyermekek és felnőttek ezreit lehetne gyógyítani.