Vágólapra másolva!
A hatéves ír Amy Ferguson már harmadik szívével él, az elsőt egy ritka betegségben vesztette el kétéves korában, szervezete pedig kilökte az átültetett új szívet, így másodszor is transzplantációra volt szüksége. A kislányról már lemondtak az orvosok, ő azonban bebizonyította, hogy élni akar.
Vágólapra másolva!

Amy most a jövő héten megrendezendő iskolai sportnapra készül és eltökélte, jól fog szerepelni. "Ő egy vidám kislány, akiben óriási az élni akarás" - mondta a Daily Mailnek Amy édesanyja, a 39 éves Veronica.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

Amy 2006-ban betegedett meg, akkor az orvosok azt jósolták, hogy 24 órán belül meg fog halni. A főverőér, az aorta fertőzése elpusztította a kislány szívét. A londoni Great Ormond Street Hospital-ben új szívet ültettek be a mellkasába, de a kilökődést gátló gyógyszerek ellenére szervezete nem fogadta be az új szervet, és két év múlva újból be kellett feküdnie a kórházba. Ekkor közölték édesanyjával, hogy újabb átültetésre van szükség.


A súlyos szövődmények ellenére a kilencórás műtét sikeres volt, és a múlt héten Amy visszatért Dublinba, hogy folytassa az iskolát.