A füléből távolították el a bányász fogát

Vágólapra másolva!
33 éve tartó kínzó fejfájástól szabadult meg egy bányász, miután az orvosok eltávolították a fülében elakadt fogát.
Vágólapra másolva!

Több mint harminc éve fájt Stephen Hirst, bányász feje, akinek a furcsa "betegsége" nagyothallást is okozott. Stephen 14 éves kora óta szenvedett különböző fertőzésektől és erős fájdalmaktól, ami miatt már sokszor kivizsgálták. Azonban sosem találtak semmit.


Többnyire antibiotikumot szedett és vattákkal illetve fülpiszkálókkal próbálta enyhíteni a tüneteit. A sok sikertelen fül-orr-gégészeti vizsgálat után úgy döntött, hogy még egyszer utoljára elmegy és megvizsgáltatja magát a Royal Hallamshire kórházban, Sheffield-ben.


Ez alkalommal az orvosok végre találtak is valamit: egész pontosan egy ép fogat, Stephen hallójáratának első részében. Az orvosok sem értik, hogyan kerülhetett oda a foga, különösképpen, hogy pár évvel ezelőtt már az összes fogát eltávolították.


Valószínűleg egy tejfog lehetett- a méretéből ítélve - ami elakadt a bányász fülében, hatalmas fájdalmakat okozva. "Jobb később, mint soha" - mondta Stephen, akinek részben a füle állapota miatt, 15 évvel ezelőtt a munkáját is fel kellett adnia. "Akkor történhetett, amikor gyermekkoromban az iskolában két asztal között hintáztam, majd elestem és a fülem is megsérült" - tette hozzá a bányász. Miután eltávolították a fogat, visszatért a hallása és elmúlt a kínzó fájdalma is, sőt a fogat hazavihette szuvenírként.