Rafaela Doktornő: Szereplők és kapcsolatok

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Profour

SZEREPLŐK

Forrás: ProfourRafaela

Caridad Martinez és Dr. de la Vega közös, de törvénytelen gyereke. Egy gyönyörű, határozott, őszinte és nyílt nő, aki gyűlöli az igazságtalanságot. Míg másoknak minden az ölébe hull az életben, neki mindezért keményen meg kell küzdenie: öt testvérével nagy szegénységben nőttek fel, a doktori végzettség megszerzése kisebb csodának mondható. Munkába állása után kollégái nehezen fogadják el, hogy nő létére orvosként akar érvényesülni, majd amikor tehetsége mindenkit meggyőz, a férfiért is harcolnia kell, akit szeret. Bár egész életében arra törekedett, hogy elkerülje anyja sorsát, akinek férj nélkül kellett gyermekeit felnevelnie, végül mégis egy utolsó nehéz döntés elé állítja a sors.


Forrás: ProfourJosé María

Jóképű orvos, aki bárkit megkaphat, akit szeretne, minden elkötelezettség nélkül. Imádja hivatását, de azt vallja, a gyógyítás kizárólag a férfiak szakmája. Meglepetésszerűen éri, hogy beleszeret Rafaelába, azonban előbb rendbe kell tennie életét: megszabadulni szeretőjétől, egy nagyravágyó asszonytól, majd felbontania kihűlt házasságát. A gyerekvállalás is fontos szerepet kap életében: a válás ellen felesége, Mireya, egy kitalált utóddal zsarolja, és Rafaelával kibontakozó kapcsolatában is felbukkan egy kisgyermek lehetősége... döntések sorozata vár rá, és életében először harcolnia kell valakiért, akit szeret.

RAFAELA CSALÁDJA

Forrás: ProfourCaridad

Rafaela anyja egy erős nő, de nem tudja elképzelni az életét társ nélkül, emiatt is történhetett meg, hogy mind a hat gyereke más férfitól született. Jelenleg is van egy élettársa, a semmirekellő, iszákos Braulio. Egész életét a gyerekeinek szentelte és nagyon rosszul viseli, ha azok konfliktusba kerülnek valakivel, mint például Chucho, a komolytalan fia, vagy Belén, az énekesnői karrierről álmodozó lánya. Rafaela sorsának váratlan felívelése Caridad számára is tartogat meglepetéseket régi szerelmével, Dr. de la Vegával kapcsolatban.

Forrás: ProfourRosalba

Caridad lánya, és Rafaela féltestvére. Erős, pozitív, határozott, fiatal nő, egy bárban dolgozik és néha arra kényszerül, hogy saját testét bocsássa áruba, hogy segíthessen rossz anyagi körülmények között élő családján. Arról fantáziál, hogy egyszer olyan átlagos életet élhet, mint mások, házassággal, saját családdal.

Forrás: ProfourChucho

Caridad fia, Rafaela féltestvére. Az okos fiú végletek között hánykolódik skizofréniája révén, kisstílű bűnözéstől kezdve a Dr. de la Vega lányával folytatott kapcsolatig. Élete tragikus fordulatba torkollik végül, iszákos mostohaapja erőszakossága miatt.

Forrás: ProfourBelén

Ő Caridad legfiatalabb lánya, egy édes, ártatlan lány, aki szépen énekel, és nagy álma, hogy híres énekesnő legyen. Nagyon fél mostohaapjától, Brauliotól, aki zaklatja őt, de nővérének, Rosalbának munkahelyén is szemet vet rá egy korban nem hozzá illő férfi. A kiutat az ellenséges környezetből végül igaz szerelme, Raul segítségével találhatja meg.

Forrás: ProfourBraulio

Ő egy veszélyes személy, Caridad élettársa. Lusta, alkoholista, szerencsejátékos és nőcsábász. Caridad tinédzser lányát, Belént, gyakran zaklatja szexuálisan, gátlástalansága iszonyatos tettekre készteti idővel.

RAFAELA APJÁNAK CSALÁDJA

Forrás: ProfourDr. Rafael de la Vega

Dúsgazdag, arrogáns, középkorú orvos. Feleségével, Moreliával a kapcsolatuk távolságtartó, hűvös, lányának, Aliciának sem szentel sok figyelmet, mivel elkényeztetett, butuska lánynak tartja. Annak a kórháznak az igazgatója, ahol Rafaela is dolgozik, és miután kiderül, hogy ő a lánya, megadja a tiszteletet Rafaelának, amiért ilyen rossz családi háttérrel ennyi minden el tudott érni, de felesége miatt ezt nehezen tudja őszintén kimutatni. Régi vonzalma Rafaela anyjához újra a felszínre kerül, amikor a szegény család egyszerre fedél nélkül marad.

Forrás: ProfourMorelia

Dr. Rafael de la Vega felesége divatos, előkelő nő. A társadalmi élet az elsődleges számára, ennek lánya, Alicia, látja kárát. Morelia meg akarja akadályozni, hogy Rafaela túl közel kerüljön a férjéhez, nem akar semmilyen kapcsolatot Caridaddal, mert az számára kínos lenne, és ennek érdekében gyakorlatilag mindenre képes.

Forrás: ProfourAlicia

Dr. de la Vega és Morelia lánya, aki gazdagságban, de szeretet nélkül nőtt fel. Rafela öccsével, Chuchóval kezd el járni, ami nem várt eseményekhez vezet.

TOVÁBBI SZEREPLŐK

Forrás: ProfourMireya

Dr. Jose Maria felesége. Gyönyörű, de elkényeztetett és akaratos nő, aki megszokta, hogy a saját útját járja. Nagyon határozott és teljesen gátlástalan, amikor meg akarja szerezni, amit akar. Manipulálni tudja José Mariát és megzsarolja, mert tud egy sötét titkot a múltjából.

Forrás: ProfourIliana

Egyhangú és unalmas házasságban él. Gyerekei hátat fordítottak neki, és a férje is elhanyagolja őt. Vonzónak, fiatalosnak tartja magát, és be akarja bizonyítani, hogy még mindig meg tud szerezni egy férfit, ezért kezd viszonyt José Mariával.

Forrás: ProfourVictor Acuna

A híres focistának Rafaela menti meg az életét, amikor szülőfalujába tartva hazafelé tanúja lesz egy balesetnek. A férfi gyógyulása közben teljesen belehabarodik a lányba, és később is mindent megtesz azért, hogy elnyerje Rafaela szerelmét, biztos pontot képviselve a lány hányatott életében.

Köszönet a Televisa Hírblog szerkesztőinek!