Rafaela Doktornő - Epizódleírások

Vágólapra másolva!
Lemaradtál róla? Tudd meg, milyen kalandos dolgok történtek a szereplőkkel az előző részekben!
Vágólapra másolva!

41-50. rész

31-40. rész

21-30. rész

11-20. rész

1. rész: A rezidens

Rafaela, a fiatal rezidens hazafelé utazik, amikor egy autó felborul és a sofőrjét kórházba kell szállítani. A lány a kórházba is elkíséri, ahol összeveszik Baez doktorral. Otthon a családja nagy ünnepséggel fogadja Rafaelát, amit azonban Braulio, a mostohaapa tönkretesz. Közben a kórház igazgatója megtudja, hogy Rafaela a lánya, és Baez doktorhoz osztja be rezidensnek.

2. rész: Összezördülések

Rafaela José María osztályán lesz rezidens orvos. Nagyon nem kedveleik egymást és ez többször meg is mutatkozik. Közben Rafael doktor arra készül, hogy közvetett módón megszabadul Rafaelától, és úgy gondolja, hogy ebben José María a segítségére lehet.

3. rész: Meghiúsult randevú

José María és René épp akkor toppannak be Rafael irodájába, amikor az pont megragadja Rafaelát, miközben vitatkoznak. René a helyzetet félreérti és arra gyanakszik, hogy van köztük valami.
Victor Acunát, a focistát ügynöke szeretné átszállítatni egy amerikai kórházba, ezért orvosi bizottságot hívnak össze, hogy eldöntsék, kibírná-e a beteg az utazást. Eközben megérkezik a focista barátnője is külföldi útjáról, aki rögtön vitába is keveredik Rafaelával, amiért a doktornő nem hajlandó beengedni az intenzív osztályra.

Rafaela úgy érzi alaptalanul tett szemrehányást Jose Mariának, ezért bemegy hozzá az irodájába bocsánatot kérni, amikor megjelenik Ileana. Ekkor Rafaela számára rögtön világossá válik, hogy Jose Maria egy nőcsábász macho.

Ileana - némi szégyenérzettel ugyan, hogy megcsalni készül férjét - már nagyon várja a randevút Jose Mariával, de Alfredo a vártnál előbb érkezik haza iszonyatos fejfájással, és megkérni a nőt, hogy maradjon otthon vele.

Rafaelben vegyes érzelmek vannak Rafaelával kapcsolatban. Egyrészről szeretné eltávolítani a kórházból, másrészről viszont ott munkál benne, hogy mégis csak a lánya.

4. rész: Victor felébred a kómából

José María elrántja Rosalbát, Rafaela húgát egy autó elől, ezzel megmentve az életét. Ileana nem megy el a randevúra José Maríával, mert a férjére rátört a fejfájás. Az egész kórház arról beszél, hogy a nagy nőcsábász José Maríát átverték. Rene azt hiszi, Rafaelának viszonya van Dr. De La Vega igazgatóval. Victor, a híres focista felébred a kómából, ám epilepsziás rohama lesz. Szerencsére Rafaela ura a helyzetnek.

5. rész: Eltérő diagnózisok

Behoznak egy beteget a kórház sürgősségi osztályára. José María és Rafaela diagnózisa teljesen eltérő, és nemcsak a két orvos csinál presztízskérdést az esetből, hanem az egész kórház tűkön ülve várja az eredményt. Végül Rafaela diagnózisa bizonyul helyesnek, ezért José María elhívja őt, hogy együtt ünnepeljék meg a nő sikerét egy pohár ital mellett.

Mindenki megdöbbenésére Rafaela elfogadja a meghívást, mivel arra készül, hogy a találkán majd jól beolvas a doktornak, de José María megelőzi: ő maga is bosszúból hívta meg a doktornőt. Raúl és Delia szintén velük tartanak, és José María egész este Deliát szédíti meglehetősen feltűnően, így Rafaela terve kútba esik.

6. rész: A figyelmeztetés

Rafaela arra számít, hogy esti kis kiruccanásukkor Jose Maria majd biztos megpróbálja elcsábítani, de a férfi épp ellenkezőleg tesz és Delia-nak kezdi el csapni a szelet, csak hogy féltékennyé tegye a doktornőt.

Belén megkéri Don Cosme-t, hogy szerezzen neki valami munkát, mert el akar költözni otthonról, de azt nem árulja el, hogy miért. Chuchót kis híján lelövik, amikor barátjával autókat törnek fel. Morelia egyre inkább biztos benne, hogy férje megcsalja őt, ezért váratlan látogatást tesz nála a kórházban, abban a reményben, hogy talán sikerül lebuktatnia.

Rafael figyelmezteti Jose Mariát, hogy ne közeledjen tovább Rafaelához. Éppen ezért Jose Maria azt a tervet eszeli ki, hogy valamilyen módon eléri, hogy Rafaela tegyen lépéseket felé.

Caridad nagyon aggódik, mert legkisebb lánya Luli rosszul érzi magát. Rafaela arra gyanakszik, hogy a kislány vérszegénységben szenved, de hogy biztosra menjen beviszi a kórházba.

Ileana házassági évfordulójára készülődik. Elhatározza, hogy rendbe hozza házásságát és megpróbálja végleg elfelejteni Jose Mariát.

Rafaela nem bírja tovább magában tartani apja iránti érzéseit és szemére veti a múltban elszenvedett sérelmeit.

7. rész: Jose Maria felfedezi Rafaelát

Lulit hazaengedik a kórházból, Caridad mindent megtesz, hogy kislánya újra egészséges legyen. Morelia árulkodó jeleket keres, bizonyítékot akar, hogy Rafael tényleg megcsalja. Alicia kihallgatja, amint anyja és apja elkényeztetett, céltalan semmirekellőnek titulálja. A lány depressziós lesz.

Chucho új kabátot vesz magának a piacon, Cosme sejti, hogy a fiú nem tisztességesen kereste meg a kabát árát. Ileana rendbe akarja hozni a házasságát Alfredoval, a házassági évfordulójukra süt-főz, kicsinosítja a lakást. Ám Alfredo elfelejti a jeles dátumot. Ileana kiborul, és José María karjaiban keres vigasztalást.

8. rész: Lopott csók

José María megcsókolja Rafaelát, aki ezért bosszút akar állni. Ileana megcsalja Alfredót José Maríával, aki azonban szakítani akar vele.

Luli gyógyszerei nagyon drágák, de Rafael intézkedik ez ügyben. Rafaela és Jose Maria között megenyhül a viszony. Alfredo meg akarja ölni José Maríát.

9. rész: Bosszú

Megjelenik a kórházban Alfredo, Ileana férje. A férfi részeg, őrjöng, és le akarja lőni José Maríát, de Rafaelának ezt sikerül megakadályoznia. Rafaela nem meri magára hagyni a felszarvazott férjet, mert attól tart, hogy kárt tesz magában. Együtt hajtanak el a kórházból a férfi kocsijával. A meghatott José Maria nagyon aggódik Rafaeláért, de nem tudja utolérni. Rafaela lassan belátja, hogy kezd menthetetlenül beleszeretni a szoknyavadász hírében álló orvosba.

10. rész: Virágok

Rafael egyre közelebb érzi magához Rafaelát, de mégis arra kéri a lányt, hogy minél kevesebbet találkozzanak. José María meg akarja csókolni Rafaelát, de a lány visszautasítja.
Rafaela kap egy hatalams virégcsokrot a kórházba, meglepetésre nem José Maríától, hanem Alfredótól. José María és René azt hiszi, hogy Rafael de La vega küldte.