Megfázott, majd két nap múlva belehalt a szövődményekbe egy 18 éves lány

Vágólapra másolva!
Danielle Brooker megfázott, majd állapota gyorsan romlott. Eleinte csak rossz közérzetre és fejfájásra panaszkodott, majd másnapra már a végtagjait sem érezte, pár órán belül pedig rohamot kapott és elvesztette az eszméletét is. A fiatal lányt sürgősen bevitték a londoni Maidstone Kórházba, azonban belehalt a súlyos szövődményekbe mialatt átszállították egy speciális neurológiai intézetbe - írta a Daily Mail.
Vágólapra másolva!

Az orvosok értetlenül állnak az eset előtt. "Nagyon ritka, hogy egy ilyen egyszerű vírus, mint a megfázás, ráterjedjen valakinek az agyára" - mondta az orvos. Danielle halálának az okaként végül az agyi fertőzést állapították meg.


Általában elég a pihenés


Ha valakit megfázik vagy influenzás, akkor általában elég, ha csak otthon pihen, a szervezete megbirkózik a betegséggel. Különösen ritka esetekben azonban felléphetnek szövődményként gyulladások, vagy életveszélyes bakteriális fertőzések, amelyek akár ilyen gyulladást is okozhatnak az agyban.


Egy gyulladás az agyban pedig nagyon veszélyes lehet, mivel a puha szervet egy kemény agykoponya veszi körül, ami nem tud tágulni - s ha az agy megduzzad, és életveszélyes agyi nyomás alakulhat ki. Ugyanakkor érdekes, hogy az influenza a harmadik kockázati tényező a szívinfarktus esetében.


"Csodálatos, hogy szervdonor lehetett"


Danielle még júliusban, egy műsor hatására szervdonornak regisztrálta magát, így a halálát követően a tüdejét, veséjét és a máját három másik beteg kaphatta meg, akiknek ezzel Danielle megmentette az életét. A szülei nagyon büszkék arra, hogy lányuk halála után is emberek életét mentette meg - bevallásuk szerint Danielle mindig is ilyen segítőkész volt. "Csodálatos, hogy szervdonor lehetett" - tette hozzá a bátyja. A 18 éves lány legjobb barátja Georga Kernick szerint Danielle csodálatos személyiség volt: "Szerencsés voltam, hogy Danielle az életem része volt."