A H1N1 új terápiás lehetőségét fedezték fel

Vágólapra másolva!
Miután a vírus több mint 18 ezer ember halálát okozta világszerte, hongkongi kutatók új módszert fedeztek fel a sertésinfluenza kezelésére.
Vágólapra másolva!

A South China Morning Post napilap arról számolt be, hogy a Hongkongi Egyetem, a hongkongi Vöröskereszt és a város kórházszövetségének szakemberei közös tanulmányban bizonyították, hogy a sertésinfluenzából felgyógyult betegekből kinyert plazma-antitestekkel hatékonyan lehet kezelni a betegségben szenvedőket. A kezelést körülbelül harminc olyan betegen próbálták ki, akik nem reagáltak az antivirális gyógyszerekre, bár néhányuk még így is életét vesztette.


"Néhányan a kezelést követően meghaltak, ennek ellenére elegendő bizonyíték áll rendelkezésünkre, hogy kijelenthessük, az antitestek hatékony gyógymódot jelentenek, mivel a páciensek többsége felgyógyult" - nyilatkozta az egyetem orvosprofesszora, Ivan Hung.


A kambodzsai kormányszóvivő kedden bejelentette, hogy Hun Sen kambodzsai miniszterelnök is sertésinfluenzában szenved. Az Egészségügyi Világszervezet június elején arról számolt be, hogy a világjárvány kihirdetése óta összesen 18 156 ember vesztett életét a sertésinfluenza következtében, de a vírus jelenleg kisebb aktivitást mutat világszerte. A szervezet visszautasította a British Medical Journal szaklap által felhozott vádakat, miszerint a világjárvánnyal kapcsolatos intézkedéseit a titkolózás jellemezte, és tanácsadó szakértői közül többen is érdekeltek voltak a gyógyszergyárak ügyleteiben.


Hongkongban nyolcvanan haltak meg a sertésinfluenza következtében. A nagyváros, amely tavaly hárommillió adag sertésinfluenza elleni oltóanyagot rendelt, 2003-ban a 300 emberéletet követelő SARS-vírus (atípusos tüdőgyulladás) miatt volt riadókészültségben.