Mexikóban felbukkant a H1N1 vírus első mutációja

Vágólapra másolva!
A mexikói hatóságok szerdán arról számoltak be, hogy szakértők megerősítették az A(H1N1) influenzavírus első mutációját egy kislányban, aki túlélte a fertőzést.
Vágólapra másolva!

Jose Angel Cordova egészségügyi miniszter a mexikói sajtónak úgy nyilatkozott, hogy az eset a sertésinfluenza vírus első megerősített mutációja a világon, bár ezen kívül 423 további gyanús esetről is tudnak. A miniszter elmondta, hogy a lányt két hónappal ezelőtt az egyik mexikóvárosi kórházban kezelték légzőszervi megbetegedéssel, majd később visszatért az intézménybe súlyos tüdőgyulladással, amelyből sikerült felépülnie.

A hatóságok szerint 1088 ember vesztette életét Mexikóban a sertésinfluenza vírus következtében azóta, hogy a járvány 2009 áprilisában felütötte a fejét. Világszerte összesen 16 ezer ember halt meg 212 országban a világjárvány következtében.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt hónapban bejelentette, egyelőre túl korai lenne kijelenteni, hogy az influenza-világjárvány mindenütt tetőzött, mivel a fertőzések száma Nyugat-Afrika egyes részein még emelkedőben van.