A H1N1 áldozatainak száma közelít a 16 ezerhez

Vágólapra másolva!
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki bejelentése szerint a sertésinfluenza halálos áldozatainak száma megközelítette a 16 ezres értéket, miközben a világjárvány aktivitása Európa és Ázsia nagy részén csökkent.
Vágólapra másolva!

"2010 február 14-éig világszerte több mint 212 országban és tengerentúli területen vagy közösségben igazoltak laboratóriumban a 2009-es H1N1 vírus által okozott megbetegedést, köztük legalább 15 921 halálesetet" - áll a WHO legutóbbi jelentésében.


Az áldozatok számát a H1N1 influenza első, múlt áprilisban az Egyesült Államokban és Mexikóban történt megjelenése óta rögzítik, most az előző héttel összevetve 629-cel nőtt az áldozatok száma.


Nyugat-Afrika több országában jelentették a megbetegedések számának növekedését, miután nemrégiben itt is felütötte a fejét a sertésinfluenza, de a WHO mindeddig nem talált elegendő bizonyítékot arra, hogy a sertésinfluenza széles körben terjed a helyi közösségben.


"Az északi félteke mérsékelt övezetében az influenza járvány aktivitása a legtöbb országban továbbra is gyengülést mutat" - állítja a WHO a szórványos influenzás megbetegedések felbukkanása ellenére is.