Hamburger bivalyhúsból

Vágólapra másolva!
Bivaly hamburger
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

40 dkg darált bivaly/marhahús
10 dkg gomba
10 dkg fejeskáposzta
10 dkg zöld saláta
5 dkg sajt
1 ek balzsamecet
1 kis pohár joghurt
1 nagy fej lilahagyma
paradicsom vagy uborka
hamburger buci
2-3 szelet sonka
zsiradék
só bors

Forrás: LifeTv

Elkészítés:

A darálthúst sóval, borssal kevés zsiradékkal összekeverem. A gombát és a káposztát vékonyra vágom, zsiradékon megpirítom. Ezután hozzákeverem a húshoz. A zödségkeverét sóval összegyúrom, joghurtot adok hozzá. Apró szeletekre vágott lilahagymát pirítok, balzsamecetet adok hozzá. Ha kész, a darálthúsból pogácsát formázok és kisütöm. Bivaly sonkát teszek mellé, együtt pirítom tovább a húsokat. Ha már majdnem kész a húspogácsa, sajtot teszek a tetejére és kicsit megolvasztom. A zsemlét kettévágom, megpirítom kicsit. Erre kerül a joghurtos káposztasaláta, a húspogácsa, a hagyma lekvár és végül a sonka. A tetejére bármilyen friss zöldséget lehet tenni, én kígyóuborkát használtam.