Mi kell hozzá?
1 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 db fahéj
1 db lila hagyma
3 db kápia paprika
2 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
360 gr sűrített paradicsom
10 db koktélparadicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál cukor
3 db tojás
10 dkg feta sajt
1 csokor koriander
Hogyan kell elkészíteni?
1.Bő olajban átpirítjuk az összetört fokhagymát és hozzáadunk egy rúd fahéjat. Utána egy nagy fej lila hagymát belevágunk, összepirítjuk az egészet.
2.2-3 összevágott kápia paprikát dobunk hozzá, kicsit megfonnyasztjuk. Ekkor jön a fűszerezés. Kömény és pirospaprika, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.
3.Mikor elfőtt kicsit a leve, akkor dobjuk hozzá az összevágott koktélparadicsomot. Ekkor sózzuk, borsozzuk, ha savanyúnak érezzük a paradicsomot, cukrot is tehetünk hozzá, ízlés szerint.
4.Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kicsi vizet önthetünk hozzá. Ezek után kis lukakat formálunk a masszába, és beleütjük a három tojást, majd a feta felét rámorzsoljuk az egészre.
5.Lefedve rotyogtatjuk, de nem főzzük keményre a tojásokat, úgy jó, ha még kicsit folyik a közepük.
6.Az így elkészült étel tetejére rámorzsoljuk a feta másik felét és frissen rátépkedjük a koriandert.