Klasszikus rizses hús meleg salátával

Vágólapra másolva!
Klasszikus rizses hús meleg salátával
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

0,6 kg sertés lapocka
0,25 kg rizs
0,08 kg Tv, vagy kaliforniai paprika
0,08 kg friss paradicsom
0,10 kg vöröshagyma
0,05 L napraforgó olaj
1 tk piros paprika

2 gerezd zúzott fokhagyma
0,10 kg megtisztított zeller gumó
1 db hámozott karalábé
1 db Lilahagyma
6 dkg rukkola, vagy egyéb zöld leveles saláta
só, frissen őrölt durva bors, chili pehely

Forrás: LifeTv


Hogyan kell elkészíteni?

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom kevés zsiradékban. A kockára vágott sertés húst hozzáadom, és sóval, fokhagymával, ízesítem. Apró kockára vágott paprikát, paradicsomot adok hozzá. Megszórom pirospaprikával, és félpuhára párolom. Hozzáadom a rizst, elkeverem, és a rizs mennyiségének megfelelő kétszeres mennyiségű forró vizet öntök hozzá. Fedő alatt kis tűzön készre párolom.

Meleg saláta
Zellergumót, vékonyra szeletelt lilahagymát, és a karalábét vékony csíkokra gyalulom. Kevés zsiradékon pirítom, de csak félig, hogy roppanós maradjon. A legvégén sózom, durvára őrölt borssal, és nagyon kevés chili pehellyel megszórom, és összekeverem kevés zöld leveles salátával, petrezselyemmel vagy juliennére vágott káposztával. Ezt a „meleg" salátát a rizses hús tetejére halmozom.