KÖNNYÍTETT PAPRIKÁS KRUMPLI
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
15 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
15 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
10 dkg kolbász
2 db paprika
2 db paradicsom
só
fűszerkömény
napraforgó olaj
Hogyan kell elkészíteni?
A hagymát felvágom apróra, majd megpirítom egy kis olajon. Paradicsomot és paprikát kockára vágva teszek hozzá. Fokhagymát is adok hozzá. Egy pár szelet kolbászt is dobok mellé, belepirítom a hagymába. A zellert, a fehérrépát, a sárgarépát és a burgonyát felkockázom és hozzáadom a kolbászos hagymás alaphoz. Szórok rá egy kis köménymagot és megsózom, pirospaprikát is szórok rá. Egy kis vízzel felöntöm. Kb. 20 percig főzöm.
ROPPANÓS KÁPOSZTASALÁTA TÖKMAGGAL
Hozzávalók:
60 dkg fejes káposzta vékonyra
0,5 dl víz
1 evőkanál ecet
1 evőkanál édesítő édesítőszer
só
Hogyan kell elkészíteni?
A fejes káposztát felvágom vagy legyalulom. Az öntetet elkészítem mellé, ehhez vizet felteszek egy kis édesítőszert valamint ecetet a serpenyőbe melegíteni, megsózom és felöntöm vízzel. Miután felforrt leveszem a tűzről és hagyom kihűlni, ezt fogom a káposztára önteni. A tetejére zöldhagymát, tökmagot szórok.