Gyümölcsös pizzatorta

Vágólapra másolva!
Gyümölcsös pizzatorta
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

300 gr krémsajt
8 db kiwi
1 doboz áfonya
800 gr eper
2 ek. mogyorókrém

Piskóta:

6 db tojás
1 cs. sütőpor
liszt
6 ek. cukor
1 csipet só

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon szintén 10 percig készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Krém:
A sajtkrémet összekeverjük a mogyorókrémmel, majd megkenjük vele a piskótát és elkezdjük feldíszíteni a felszeletelt gyümölcsökkel, valamint az egész áfonyával. Hűtőben dermesztjük egy kicsit , majd tálaljuk.