Ünnepi menü a LifeTv Privát séfjétől

Vágólapra másolva!
December elsejétől főzzön, süssön minden nap Marton Adriennel! Ha nincs még meg az idei menüsor, kíváncsi valami új receptre vagy csak enne egy jót, akkor tartson velünk és élvezze az ünnep legkülönlegesebb ízeit. Datolyás szaloncukor kicsiknek és nagyoknak, rosé kacsamell narancsos édesburgonyával, céklás panna cotta. Ha már most éhesen megkordult a gyomruk, akkor nézzék minden nap a LifeTv Privát séfjét 7:00-kor, 10:00-kor, 14:00-kor és 19:00-kor!
Vágólapra másolva!


Kétféle datolya szaloncukor

Magozzuk ki a datolyákat és a magok helyébe tegyünk mandulát, majd forgassuk meg kakóporban. A mandulaörleményt keverjük össze fahéjjal és porcukorral, majd adjunk hozzá vizet. Annyit, hogy masszát kapjunk. Formázzunk belőle szaloncukor formákat...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Céklás panna cotta mákhabbal

Egy edényt felhevítünk és beleöntjük a tejszínt. A 180 fokon előre megsütött és lepürésített céklát hozzáadjuk a tejszínhez és együtt felforraljuk. Ez idő alatt fűszerezzük fahéjjal vagy szegfűszeggel és hozzáadjuk a cukrot. A zselatin lapokat áztassuk 10 percre hideg vízbe...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Narancsos édesburgonya rozé kacsamellel és céklával

A kacsamellet előkészítjük. Megtisztítjuk, formára vágjuk, bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellet bőrével lefelé hideg serpenyőbe tesszük. Zsiradék hozzáadása nélkül közepes lángon 6-8 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Chai Latte

Egy edényben forraljunk vizet, tegyük bele a teafiltert és a fűszereket, majd forraljuk fel újra fedő alatt. Ha felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot és főzzük további 5 percig. Vegyük le a fedőt és adjuk hozzá a tejet, a cukrot/édesítőt és főzzük addig, amíg a tej el nem kezd gyöngyözni. Ha ez megtörtént vegyük le a főzőlapról...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Kókuszgolyó étcsokival bevonva

Egy edénybe tegyük bele a kókuszreszelék felét majd robotgéppel magas fokozaton keverjük össze a kókuszzsírral. Adjuk hozá a mézet, kókusztejet, vaníliát és a sót, majd magas intenzitáson keverjük tovább a robotgéppel, amíg egyneművé nem válik. Ezután keverjük hozzá a maradék kókuszreszeléket...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: LifeTv