Magozzuk ki a datolyákat és a magok helyébe tegyünk mandulát, majd forgassuk meg kakóporban. A mandulaörleményt keverjük össze fahéjjal és porcukorral, majd adjunk hozzá vizet. Annyit, hogy masszát kapjunk. Formázzunk belőle szaloncukor formákat...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy edényt felhevítünk és beleöntjük a tejszínt. A 180 fokon előre megsütött és lepürésített céklát hozzáadjuk a tejszínhez és együtt felforraljuk. Ez idő alatt fűszerezzük fahéjjal vagy szegfűszeggel és hozzáadjuk a cukrot. A zselatin lapokat áztassuk 10 percre hideg vízbe...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Narancsos édesburgonya rozé kacsamellel és céklával
A kacsamellet előkészítjük. Megtisztítjuk, formára vágjuk, bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellet bőrével lefelé hideg serpenyőbe tesszük. Zsiradék hozzáadása nélkül közepes lángon 6-8 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Egy edényben forraljunk vizet, tegyük bele a teafiltert és a fűszereket, majd forraljuk fel újra fedő alatt. Ha felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot és főzzük további 5 percig. Vegyük le a fedőt és adjuk hozzá a tejet, a cukrot/édesítőt és főzzük addig, amíg a tej el nem kezd gyöngyözni. Ha ez megtörtént vegyük le a főzőlapról...A folytatásért kattintson az étel nevére!
Kókuszgolyó étcsokival bevonva
Egy edénybe tegyük bele a kókuszreszelék felét majd robotgéppel magas fokozaton keverjük össze a kókuszzsírral. Adjuk hozá a mézet, kókusztejet, vaníliát és a sót, majd magas intenzitáson keverjük tovább a robotgéppel, amíg egyneművé nem válik. Ezután keverjük hozzá a maradék kókuszreszeléket...A folytatásért kattintson az étel nevére!