Narancsos édesburgonya rozé kacsamellel és céklával

Vágólapra másolva!
Narancsos édesburgonya rozé kacsamellel és céklával
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

- 2 db narancs
- 1/2 kg édesburgonya
- 1/2 kg kacsamell (2 db)
- só
- bors
- vaj
- 1 db cékla
- 1 dl vörösborecet
- 2 szál kakukkfű
- szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.A kacsamellet előkészítjük. Megtisztítjuk, formára vágjuk, bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellet bőrével lefelé hideg serpenyőbe tesszük. Zsiradék hozzáadása nélkül közepes lángon 6-8 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül.
2.Melléteszünk 2 szál kakukkfüvet és 2 gerezd fokhagymát héjastul, majd 220 fokos előmelegített sütőben, 15 percig sütjük bőrével felfelé.
3.Az édesburgonyát héjastul puhára sütjük. A megsült burgonyákat meghámozzuk, hozzáadjuk a narancslevet és vajjal pürésítjük, majd sóval, borrssal, szerecsendióval ízesítjük.
4.A 185 fokon 1,5 órán át sütött cékláról levesszük az alufóliát, majd eltávolítjuk a héját és cikkekre vágjuk. Forró serpenyőben vörösborecetbe helyzzük, kérgesítjük.
5.A kacsamellet felvágjuk narancsos burgonyapürével és céklával tálaljuk.