Füstölt sajt steak chilis tökpürével, sült szilvával

Vágólapra másolva!
Füstölt sajt steak chilis tökpürével, sült szilvával
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

20 dkg füstölt sajt
1 cs petrezselyem
5 dkg póréhagyma
1 dkg háromszínű bors
8 levél friss bazsalikomű
1 db citrom
4 gerezd fokhagyma
3 dl olíva olaj
2 db füstölt parenyica sajt
80 dkg sütőtök
10 dkg sült almakrém
1 gr chili paprika
5 gr frissen reszelt gyömbér
6 dkg teavaj
12 szem szilva
1 dl balzsamecet
3 dkg méz
0,5 dl napraforgó olaj a sütéshez
8 dkg madársaláta,vagy ruccola

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A sajtot felkarikázom ujjnyi szeletekre. A tököt sütőben megsütöm. A szilvát kimagozom, és félbe vágom A balzsamecetet beforralom mézzel krémes állagúra. A sült tököt pürésítem, frissen reszelt gyömbért, egy kevés friss chili paprikát, és sült alma krémet adok. Vajjal jól kihabosítom, így kapom meg a tökpürét. A szilvát megsütöm, és megcsepegtetem a mézes balzsamecettel. Forróserpenyőben, nagyon kevés étolajon a sajt szeleteket megsütöm. Tálaláskor a tökpüré mellé teszem a sajtot, a madár salátát arra a sültszilvát, és megcsepegtetem a mézes balzsam ecettel.