Hajdinakása mézzel és tejjel

Vágólapra másolva!
Hajdinakása mézzel és tejjel
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

- 1 pohár hajdina
- 1,5 pohár tej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)
- 1 csipet só
- 2-3 ek. méz
Feltétnek:
- 1 db érett, de kemény nektarin
- 1 marék ribizli
- 1 marék aszalt áfonya
- kókuszreszelék
- mandula
- dió

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. A hajdinát egy edényben feltesszük főni a tejben. Megvárjuk míg felforr, ízesítjük sóval és mézzel,
majd letakarjuk fedővel és gyöngyözve forraljuk további 7-10 percet. Ha megfőtt, fedő alatt
hagyva pihentetjük még 10 percet.
2. Tálaláskor gyümölcsökkel, magokkal díszítjük.
Tipp:
Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, adjunk hozzá kevesebb tejet.