Ázsiai sütőtök krémleves

Vágólapra másolva!
Ázsiai sütőtök krémleves
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

- 1 db közepes méretű sütőtök
- 1 db 2 cm hosszú gyömbér megpucolva és karikákra vágva
- 1/2 l sűrű kókusztej
- só
- 1 db csillagánizs
- 0,2 sárgarépa vékony karikákra vágva
- 0,2 kg vöröshagyma felkockázva
- 3 db egész szegfűszeg
- 1 rúd egész fahéj
- 2 dl víz
- ízlés szerint mézzel édesíthető
- szőlőmagolaj
- szegfűbors

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.A sütőtököt készre sütjük 200 fokon 1 órán át. Amikor kicsit lehűlt, kikaparjuk a belsejét.
2.A vöröshagymát megdinszteljük szőlőmagolajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Beletesszük a gyömbért is és pár percig hőkezeljük benne.
3.A fűszereket, egész fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és a csillagánizst forró serpenyőben szárazon lepirítjuk és a leves alaphoz adjuk.
4.Beletesszük az előre megsütött tököt és felöntjük vízzel.
5.A levest fedő alatt nagyjából 20 perc alatt készre főzzük. Kivesszük a levesből a fűszereket, majd botmixer segítségével krémes állagúra pürésítjük.
6.Szakszosan hozzáadjuk a kókusztejet újra turmixoljuk és visszahevítjük. Sózzuk és ha szükséges, mézzel édesítjük.