Zöldbabfőzelék húsos rolóval

Vágólapra másolva!
Zöldbabfőzelék húsos rolóval
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

1kg zöldbab
1 cs újhagyma
1 db Tv paprika
10 dkg burgonya
2 cs petrezselyem zöldje
só,
őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
A roló:
30 dkg darált hús/választható
10 dkg reszelt félzsíros sajt
20 dkg paszternák

frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
0,5 dl étolaj a sütéshez

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A vékonyra karikázott újhagymát, a kis kockára vágott kevés TV paprikát, a vágott babbal együtt nagyon kevés vízben puhára párolom. Kevés fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítem, adok hozzá apróra vágott petrezselyem zöldjét is. Hozzáforralom a tejfölt. Ha többet készítek, és kicsit sűrűbb főzeléket szeretnék, akkor belefőzök egy szem burgonyát is. Amikor a bab megpuhult, kiveszem a burgonyát, a megfőtt bab egy részével együtt, és pürésítem. Ezzel a pürével sűrítem be a főzeléket.
A roló: A darált húst összekeverem reszelt sajttal, és reszelt friss paszternákkal. Sózom, és frissen őrölt borssal szórom. Keverek hozzá zúzott fokhagymát is. Tojással összefogom. Hüvelykujjnyi hengereket formázok belőle, és serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm.