Fejtett bableves

Vágólapra másolva!
Fejtett bableves
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

10 dkg szeletelt császár szalonna
10 vörös hagyma, vagy 1cs. újhagyma
15 dkg sárga répa
15 dkg zeller gumó
15 dkg petrezselyem gyökér
25 dkg fejtett bab
2 l víz
3 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
1 tk piros paprika
10 dkg paradicsom
1 db TV paprika
1 cs zeller zöld
8 dkg árpagyöngy
3 dl tejföl

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A vékony csíkokra szeletelt császár szalonnát megpirítom egy kevés étolajban. A Vegetáriánusok hagyják ki a szalonnát. Az apróra vágott vörös hagymát, és fokhagymát megpirítom a zsiradékban. Apróra vágott paradicsomot, és TV paprikát adok hozzá. A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zeller gumót a hagymán megpirítom, a friss puha fejtett babbal együtt. Rengeteg vágott zeller zöldet szórok rá. Ízesítem sóval, és frissen őrölt borssal. megszórom piros paprikával. ElkeveremKevés vízzel felöntöm, és rövid lében párolom puhára, fedő alatt. Amikor elkészült felöntöm a kívánt leves mennyiségre. Ha újra felforrt szórok bele egy kevés árpagyöngyöt betétnek. Főzöm még 10 percig. Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá