Málnalekvárral töltött túrós jégkrém

Vágólapra másolva!
Hozzávalók: 350 gr túró, 3-4 ek. méz (ízlés szerint), fél citrom reszelt héja és leve, 1 dl tej, 3-4 ek. málnalekvár, 2 tábla étcsokoládé
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1.A túrót, a mézet, a citrom levét és héját a tejjel simára dolgozzuk egy botmixer segítségével. A túrókrém felét a jégkrémformába töltjük, majd megkenjük lekvárral.
2.A formát kitöltjük a maradék masszával. Mélyhűtőbe tesszük kb. 2 órára.
3.Miután megdermedt, óvatosan kipattintjuk a formából a fagyott túrókrémet.
4.A csokoládét egy hőálló tálban vízgőz felett felolvasztjuk. Miután megolvadt a csokoládé, várjunk pár percet amíg visszahűl. A csokoládét kanállal rácsorgatjuk a túrókrémre. Hagyjuk, hogy megdermedjen.
5.Tálalásig mélyhűtőbe tesszük a túró jégkrémeket.